brisè with anchovies, lemon, ricotta and broccoli Romanesco
With this recipe I wanted to try the flour received from Utility Pivetti Mills, participating in the contest impastare.it .
I must say that these tarts are really good, delicate and even beautiful to see.
Long live the modesty you say ... but I urge you to try ... because you will agree with me!
Ingredients (for two):
for the dough-enough for 3-tarts:
100 grams of flour mill Utility Pivetti
45 grams of butter into pieces 1 egg yolk
18 grams of water
a pinch of salt for the filling:
200 gr di cimette di broccolo romanesco
150 gr di ricotta
6 acciughe sott'olio
scorza di limone
olio
pepe
Preparare la pasta brisè impastando velocemente gli ingredienti, partendo prima da farina e burro e poi aggiungendo uovo, acqua e sale. Cercate di non impastare troppo per non dare troppo calore all'impasto.
Formare una palla, avvolgere nella pellicola e far riposare in frigo.
Nel frattempo pulire le cimette di broccolo, farle bollire in acqua leggermente salata per 5 minuti. Scolarle, raffreddarle con acqua fredda.
A parte preparare la ricotta, lavorandola con una forchetta con del pepe e un goccio d'olio.
In un pentolino far scaldare le acciughe finchè non diventano un bit 'crunchy and work with a fork to form a powder.
Now stenderela pasta brisa and two lined tartlet molds.
On the bottom put a tablespoon of mixture of anchovies, above the grate lemon zest, cover with a layer of ricotta.
Position on the florets of broccoli and cottage cheese make decorations with the remaining cheese with the help of a pastry bag.
Sprinkle with the remaining anchovies and cook in oven at 200 degrees for 20 minutes.
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